BIM در رویت به معنای مدلسازی اطلاعات ساختمانها (Building information modeling) به وسیله نرمافزار رویت است. در واقع BIM یک نرمافزار نیست بلکه مجموعهای از اطلاعات، نقشهها، ماکتها و مدلهای سه بعدی از قسمتهای مختلف ساختمان مثل: معماری، تأسیسات مکانیکی، برقی و … گفته میشود که آمادهسازی این اطلاعات با نرمافزارهای مختلفی از جمله رویت، تکلا و … قابل اجرا است. در این مقاله به بررسی دوره بیم با استفاده از نرمافزار رویت و نحوه برگزاری این دوره در مجتمع آموزشی امیرکبیر پرداخته شده است.
تاریخچه مبحث BIM به جمعآوری و مدلسازی اطلاعات ساختمان به سال 1970 برمیگردد. در این سالها مباحث محاسبات و نرمافزارهای کامپیوتری در حال توسعه بود در حالی که در سالهای قبل فرآیند نقشهکشی به صورت دستی انجام میشد و در صورت خطا داشتن زمان زیادی برای اصلاح نیاز داشت. در 1980 با وجود کامپیوترهای خانگی استفاده از نرمافزارهای ترسیمی CAD رواج پیدا کرد و بعد از آن در اوایل سال 2000 با پیشرفت و توسعه بیشتر نرمافزارها در جهان، BIM نیز اهمیت بیشتری پیدا کرد. امروزه به دلیل رشد تکنولوژی و هوش مصنوعی، BIM با سرعت بیشتری در حال پیشرفت است و بخش جدا نشدنی از رشتههای عمران و معماری تبدیل شده است.
– رویت برای سطوح منحنی دارای محدودیت است.
– اگر حجم پروژه بیش از 300 مگابایت باشد، سرعت نرمافزار کاهش پیدا میکند.
BIM در رویت باعث میشود که اطلاعات مختلف ساختمان روی یک نرمافزار قابل دسترسی بوده و با هر تغییری در هر بخش، کل بخشها بروزرسانی شود. این امر باعث کم شدن خطاها و مغایرتها میشود. از طرفی به علت کم شدن خطاها در اجرا در هزینهها نیز صرفهجویی میشود و پروژه سریعتر انجام میشود.
برای مثال در نرمافزار رویت کلیه مشخصات و اطلاعات هر متریالی که استفاده میشود در نرمافزار تعریف میشود. این موضوع باعث میشود مدلسازی با متریالی که تعریف شده انجام شود و حتی باعث راحتتر شدن متره و برآورد پروژه یا پیشبینی خریدهای لازم برای پروژه و … میگردد.
از مزیت های دیگر رویت برای بحث بیم به این نکته می توان اشاره کرد که قبل از اجرا میتوان تمام نقشهها را ادغام کرد و اگر تداخلی دارند قبل از اجرا آنرا برطرف کرد. به عنوان مثال تابلو برق یک ساختمان در رویت مدلسازی میشود و سیم و کابل های مختلف از این تابلو به کلیه قسمت ها و لامپ ها و … متصل میشوند. چون در رویت کلیه اطلاعات واقعی هستند اگر ولتاژ ها بهم نخورد نرم افزارخطا (Error) داده و باعث کاهش خطاها در واقعیت میشود.
آموزش بیم در مجتمع آموزشی امیرکبیر به صورت دورههای خصوصی و پکیج ویدیویی ارائه میشود. پکیج بیم شامل بیش از 100 قسمت ویدیویی است که بر روی نرمافزار اسپات پلیر قابل مشاهده است. بعد از استفاده از پکیج آموزش BIM به کلیه مباحث این زمینه تسلط پیدا کرده و برای رفع اشکال نیز میتوانید در کلاسهای خصوصی شرکت کنید.
BIM یک نرمافزار نیست بلکه به معنای جمع آوری کلیه اطلاعات ساختمان اعم از پلان، مدل سه بعدی، ماکت و … از بخشهای مختلف ساختمان است که در حال حاضر برای هر پروژهای ضروری است.
BIM در رویت باعث میشود یک منبع از اطلاعات ساختمان در اختیار داشته باشیم ومزیتهای زیادی دارد که قبلاً به آن اشاره کردیم. همچنین مشتری با دیدن مدلهای سه بعدی و نزدیک به واقعیت راحتتر اعتماد میکند بنابراین BIM
در حال محبوب شدن بین مهندسین، معماران و حتی مالکان است و نیاز است که برای هر پروژه اطلاعات آن جمعآوری گردد. مجتمع آموزشی امیرکبیر آموزش بیم با استفاده از نرمافزار رویت را به صورت حضوری و غیرحضوری برگزار میکند.
آموزش بیم مناسب کلیه مهندسین عمران، معماری و افرادی که سابقه کار در این زمینهها را دارند توصیه میشود.
تمامی فیلمهای آموزش بیم بر روی اسپات پلیر (Spot Player) قابل مشاهده است. فیلمها دو کاربره هستند و امکان فعالسازی فیلمها به صورت همزمان در تلفن همراه و سیستم با وارد کردن کد فعالسازی فراهم است.
فیلمهای ویدیویی دوره BIM بدون انقضا و همیشه قابل دسترسی هستند.
جهت دریافت مدرک آموزشگاه از سربرگ خدمات سایت مجتمع آموزشی امیرکبیر درخواست مدرک خود را ثبت کنید. پس از آن از طرف کارشناس مدارک آموزشگاه امیرکبیر اصفهان با شما تماس گرفته خواهد شد.
BIM In Depth
فصل صفر - مقدمه:
1.CAD and BIM History:
▪️تعریف BIM
▪️تاریخچه ی BIM و CAD
2.Building Information Modeling:
▪️کاربرد BIM
▪️مقایسه ی سیستم CAD و BIM
▪️ضرورت استفاده از سیستم BIM به جای سیستم CAD
▪️چالش ها و مشکلات استفاده از سیستم CAD
3.BIM Dimensions:
▪️میزان آگاهی افراد از BIM در سال های مختلف
▪️تعریف ابعاد مختلف BIM، و کاربردهای آن
4.BIM Levels - CDE:
▪️انواع Level های BIM با توجه به بعد های مختلف
▪️تعریف و بررسی Level ها
▪️تعریفCDE یا Common Data Enviroment
5.LOD -3D Scan:
▪️تعریف LOD، LoD، LOI و انواع آنها
▪️بررسی ویژگی های LOD،LoD،LOI
6.BIM Softwares:
▪️بررسی نرم افزار های BIM (ابزار BIM)
▪️مقایسه ی نرم افزار های BIM با یکدیگر در زمینه های مختلف
▪️نرم افزار های در حال رقابت با رویت
7.Clash Analysis - BIM Roles:
▪️تعریف Clash Analysis
▪️بررسی انواع Clash ها
▪️تعریف BIM Roles و انواع آن
▪️بررسی وظایف هر کدام از Role ها
▪️معرفی انواع استاندارد های BIM
8.Comparison Of BIM Softwares:
▪️معرفی سایت های مورد استفاده در BIM
▪️معرفی سایت نرم افزار های BIM
▪️معرفی سایت مقایسه ی نرم افزار های مختلف در زمینه های مختلف
9.BIM Standards - Reality Virtuality:
▪️بررسی سایت های استاندارد ها
▪️تعریف Reality Virtuality و انواع آن
10.BIM Learning Path:
▪️چگونه به طور اصولی وارد دنیای BIM شویم؟
▪️بررسی گام های وارد شدن به دنیای BIM
علی سجادی –
باورم نمیشه این پکیج ارزشمند رایگان باشه. واقعا جایی اطلاعات به این کاملی نیست. ممنونم از تیم امیرکبیر
Eamirkabir –
ممنون از نظر شما دانشپذیر گرانقدر…سرمایه های امیرکبیر دانشجویایی نظیر شما است.