آموزش پی ال سی (PLC) یکی از پرکاربردترین آموزشها در حوزهی مهندسی برق است. با استفاده از PLC یا همان کنترل کنندهی منطقی دارای قابلیت برنامهریزی، میتوانید برنامههای مختلفی را برای اتوماتیکسازی فرآیندهای تکراری بنویسید. همین مسئله سبب شده است تا متخصصین واقعی PLC در بازار کار از جایگاه شغلی بسیار مناسبی برخوردار باشند. با پکیج آموزش PLC مقدماتی مجتمع آموزشی امیرکبیر میتوانید با مفاهیم پی ال سی و نحوهی استفاده از آن در بازار کار آشنا شوید. ادامهی این مطلب را بخوانید تا با این موضوع بیشتر آشنا شوید.
اجازه دهید تا قبل از اینکه به ماجرای آموزش پی ال سی بپرازیم، به این سؤال پاسخ دهیم که اصولاً پی ال سی چیست؟ پاسخ به این سؤال میتواند درک بهتری در اهمیت آموزش PLC داشته باشد.
همانطور که پیشتر نیز عنوان شد، پی ال سی به زبان ساده، کامپیوتری است که توانایی برنامهریزی برای اجرای خودکار فرآيندهایی که بهصورت روتین انجام میشود، کاربرد دارد. استفاده از پی ال سی در صنایع بزرگی مانند نفت و گاز، خودروسازی، فولاد و … کاربرد فراوان دارد.
هر PLC از سه جزء اساسی تشکیل شده است:
• ورودی
• پردازنده یا CPU
• خروجی
برای اینکه کاربرد PLC را بهتر درک کنیم، موضوع را با یک مثال ساده بیشتر توضیح میدهیم؛ فرض کنید که شما یک موتور الکتریکی و یک دکمه در اختیار دارید و قصد دارید هنگامی که برای اولین بار دکمه را فشار میدهید، موتور روشن شود و با فشردن مجدد، موتور خاموش شود. این عملکرد را میتوان مشابه با عملکرد دکمهی روشن و خاموش روی ریموت تلویزیون در نظر گرفت.
برای اینکه این کار را انجام دهیم، در اولین قدم نیاز به برنامهای داریم که این فرآیند را به کُدهای قابل فهم در کامپیوتر تبدیل کند و در گام بعدی باید این برنامه را بر روی پردازنده بارگذاری کنیم. بعد از اینکه این کارها را انجام دادیم، کافی است که کلید فشاریمان را به ورودی و موتور را به خروجی وصل کنیم. با این کار، هنگامی که کلید را برای اولین بار فشار میدهیم، یک سیگنال الکتریکی به PLC ارسال خواهد شد و ورودی پی ال سی این سیگنال را به پردازنده ارسال میکند.
اما موضوع مهمی که باید به آن توجه کنید این است که این سیگنال الکتریکی باید بهگونهای باشد که CPU بتواند آن را درک و پردازش کند. در واقع سیگنال الکتریکی ارسال شده باید به دادههای دیجیتال و قابل درک توسط CPU تبدیل شود.
از طرف دیگر، خروجی CPU نیز یک دادهی دیجیتالی است و باید به یک سیگنال الکتریکی تبدیل شود تا خروجی، موتور الکتریکی را روشن کند و همین سیکل، با فشردن مجدد کلید، اما این بار برای خاموش کردن موتور تکرار میشود. حالا همین PLC را میتوانید در یک سیستم اتوماسیون صنعتی بهکارگیری کنید و دستاوردهای بینظیری را در اتوماتیکسازی فرآیندهای تکرارپذیر بهدست آورید.
مثال بالا یک کاربرد فوقالعاده ساده از PLC بود. اما کاربرد پی ال سی در صنعت بسیار فراتر از این مثال است و این همان موضوعی است که آموزش پی ال سی را به یک دورهی کاملاً کاربردی برای ورود به بازار کار تبدیل میکند.
آموزش پی ال سی میتواند شما را بهصورت مستقیم وارد بازار کار کند. این واقعاً یک شعار تبلیغاتی برای پکیج آموزش PLC نیست. بررسی کاربرد PLC در صنعت، میتواند گواه محکمی برای این موضوع باشد.
آموزش پی ال سی میتواند شما را برای ورود به بازار کار در حوزهی نیروگاه آماده کند. یکی از کارکردهای مهم PLC در شبکهی نیروگاهی، تست و شناسایی انواع خطاهایی است که ممکن است در این شبکه ایجاد شود.
همچنین آموزش پی ال سی میتواند نقش بسیار مؤثری در اتوماسیونسازی فرآیندهای اجرا شده در پستهای برق نیز داشته باشد.
یکی از جنبههای غیرقابل انکار کاربرد PLC، استفاده از آن در اتوماسیون صنعتی است. یک مثال قابل لمس در این خصوص، سیستمهای اتوماسیونی است که برای لیبل زدن روی کالاهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین با آموزش PLC خواهید توانست سیستمهای کنترل جرثقیلهای صنعتی را نیز طراحی کنید.
یکی دیگر از موارد کاربرد PLC، طراحی سیستمهای کنترل هوشمند خودروها است که اتفاقاً این روزها نیز خبرهای بسیار زیادی در این مورد میشنویم. آموزش پی ال سی بهصورت کاربردی و حرفهای به شما کمک میکند تا بتوانید طراحی این نوع از سیستمها را انجام دهید.
تمامی مواردی که در این قسمت بهعنوان کاربرد PLC مورد اشاره قرار گرفت، مواردی هستند که در حال حاضر در صنعت بهصورت گسترده مورد استفاده قرار میگیرند. علاوه بر این موارد، هزاران کاربرد دیگر نیز وجود دارد که تنها با استفاده از PLC میتوانید آنها را انجام دهید. با این حال باید در نظر داشته باشید که آموزش PLC بهصورت تک بعدی، قطعاً نمیتواند شما را به جایی برساند که بتوانید به تنهایی یک سیستم کامل اتوماسیون را طراحی کنید؛ با این حال راه ورود به این بازار، فقط آموزش پی ال سی است.
تا این قسمت احتمالاً به این نتیجه رسیدهاید که آموزش پی ال سی میتواند نقش بسیار مؤثری برای ورود شما به بازار کار داشته باشد. اما نکتهای که حتماً باید به آن توجه داشته باشید این است که پکیج آموزش PLC انتخابی شما، حتماً باید بهگونهای باشد که شما را بهصورت کامل برای ورود به بازار کار آماده کند. در قسمتهای بعدی همین مطلب، نکات بیشتری را در این خصوص به شما ارائه خواهیم کرد.
در پکیج آموزش PLC مجتمع آموزشی امیرکبیر، میتوانید با مفاهیم زیر بهصورت کاملاً پروژه محور آشنا شوید:
اگر اندکی در اینترنت وقت صرف کرده و در مورد انواع پکیج آموزش پی ال سی جستجو کنید، درخواهید یافت که دورهها و پکیجهای متعددی برای آموزش PLC در سطح اینترنت عرضه شده است. اما برای اینکه بتوانید بهترین پکیج آموزشی PLC را انتخاب کنید، باید به نکات مهمی توجه داشته باشید که در ادامه به مهمترین آنها اشاره خواهیم کرد:
یکی از مهمترین نکاتی که برای انتخاب بهترین پکیج آموزشی پی ال سی باید به آن دقت کنید، پروزه محور بودن آموزشهای ارائه شده است. توجه داشته باشید که شما در نهایت قرار است با استفاده از آموزشهایی که در این پکیج میگذرانید، وارد بازار کار شوید. به همین دلیل بسیار مهم است که آموزش شما بهصورت پروژه محور باشد تا در حین آموزش، با چالشهای مختلفی که ممکن اسن حین کار با آنها برخورد کنید، مواجه شوید.
پکیج آموزش پی ال سی مجتمع آموزشی امیرکبیر دقیقاً بر همین اساس و با توضیح کامل مثالهای کاربردی طی پروژههای واقعی طراحی شده است.
همانطور که تا این قسمت متوجه شدهاید، حوزهی PLC از جمله حوزههایی است که شاخههای متعددی دارد. اما برخی از این شاخهها برای ورود به بازار کار بسیار بااهمیت است. واضح است که هدف نهایی این است که شما با طی دورهی مجازی آموزش پی ال سی بتوانید در بازار کار فعالیت داشته باشید و برای رسیدن به این هدف، راهی جز آموزش PLC بر اساس نیاز واقعی صنعت، نخواهید داشت.
یکی دیگر از نکات بسیار مهمی که در خرید پکیج آموزش پی ال سی باید به آن دقت فراوان داشته باشید، تجربهی مدرس دوره در صنعت و بازار کار است. تنها در این صورت است که شما میتوانید اطمینان داشته باشید که مطالبی را که در پکیج آموزش PLC فرا خواهید گرفت، برای ورود به صنعت کافی است.
مدرس پکیج آموزش پی ال سی مجتمع آموزشی امیرکبیر، «مهندس محمد نخودیان» است که سالها در صنایع بزرگ و مادر بهعنوان کارشناس اتوماسیون صنعتی و PLC به کار مشغول بودهاند. تجربیات ایشان در طول این پکیج آموزشی میتواند تأثیر بسیار زیادی بر عمق یادگیری شما داشته باشد.
آموزش پی ال سی یکی از مهمترین تخصصهایی است که برای ورود به بازار رشتهی مهندس برق باید داشته باشید. PLC که مخفف عبارت Programmable Logic Control و به معنی کنترل کنندهی منطقی دارای قابلیت برنامهریزی است، میتواند بسیاری از فرآیندهای اتوماسیون را در صنایع مختلف انجام دهد و به همین دلیل است که تسلط بر این حوزه میتواند نقش بسیار پررنگی برای ورود شما به بازار کار داشته باشد. پکیج آموزش PLC مقدماتی مجتمع آموزشی امیرکبیر، طی یک فرآیند آموزشی پروژه محور و بسیار کاربردی، شما را با اصول و کاربرد PLC آشنا خواهد کرد.
بله. بسیاری از صنایع بزرگ و کوچک، بهدنبال استخدام متخصص واقعی PLC هستند. به همین دلیل است که آموزش تخصصی PLC میتواند برای ورود به بازار کار، بسیار مناسب باشد.
بله. پکیج آموزش پی ال سی مجتمع آموزشی امیرکبیر، بهصورت کاملاً پروژه محور و بر اساس نیازهای واقعی بازار کار طراحی شده است.
بله. پس از اینکه پکیج آموزش پی ال سی را بهصورت کامل مشاهده کردید، میتوانید در آزمون انتهای دپوره که توسط مجتمع آموزشی امیرکبیر برگزار میشود شرکت کنید. در صورتی که در این آزمون حدنصاب قبولی را دریافت کنید، میتوانید برای دریافت مدرک فنی و حرفهای خود نیز درخواست دهید.
روش پشتیبانی و پاسخگویی در امیرکبیر:
پس از خرید محصول و مشاهده فیلم ها در صورت بروز هر نوع مشکل با شماره 09309895985 تماس حاصل نموده و درخواست رفع آن را می نمایید. در صورت نیاز به مکالمه با مدرس دوره جناب مهندس نخودیان زمان مشاوره رزرو کرده و به صورت تلفنی یا آنلاین با مدرس ارتباط خواهید داشت. در صورتی که نیاز به رفع اشکال حضوری در اصفهان یا آنلاین دارید، پس از ارتباط با کارشناس ( به صورت تلفنی یا تیکت از طریق سایت) درخواست کلاس خصوصی نموده و در اسرع وقت جلسه ای برای شما هماهنگ خواهد شد.
مشاوره رایگان دریافت دوره آموزشی:
از زمان خرید محصول به مدت یکسال می توانید از یک جلسه مشاوره (ده دقیقه) استفاده نمایید.
علی رجبی –
دوره بسیار خوبی بود ممنونم از شما