×
×
خانه » دپارتمان معماری » اهمیت آموزش رویت و هر چه باید در مورد این نرم‌افزار بدانید
26 مرداد 1402

اهمیت آموزش رویت و هر چه باید در مورد این نرم‌افزار بدانید

آموزش رویت یکی از قابلیت‌های بسیار مهم برای مهندسی معمار، عمران و حتی مهندسین تأسیسات مکانیکی و برقی است. این نرم‌افزار متخصص BIM است و به همین دلیل یادگیری آن می‌تواند دریچه‌های بسیار زیادی را برای ورود به بازار کار و یا ارتقای سطح شغلی شما ایجاد کند. در این مقاله از وب سایت مجتمع آموزشی امیرکبیر قصد داریم در مورد اهمیت آموزش Revit با شما صحبت کرده و به جنبه‌هایی از این نرم‌افزار بپردازیم که احتمالاً تا قبل از این، نمی‌دانستید؛ تا پایان با ما همراه باشید.

اهمیت آموزش رویت

رویت یکی از نرم‌افزارهای حوزه‌ی مهندسی است که توسط کمپانی بزرگ اتودسک طراحی و توسعه داده شده است. این نرم‌افزار قابلیت مدلسازی انواع المان‌های ساختمان‌ها، از المان‌های سازه‌ای گرفته تا معماری و حتی تأسیسات برقی و مکانیکی را دارد. به همین دلیل است که آموزش رویت می‌تواند یک عامل بسیار مهم در ورود شما به بازار کار هر یک از این شاخه‌های تخصصی باشد.

تاریخچه‌ی نرم‌افزار رویت

تاریخچه‌ی نرم‌افزار رویت

اگر بخواهیم رویت را به‌عنوان یک نرم‌افزار شاخص مهندسی بررسی کنیم، بهتر است ابتدا از تاریخچه‌ی این نرم‌افزار شروع کنیم. بنابراین حتی اگر قبلاً آموزش رویت را گذرانده‌اید، این قسمت می‌تواند به شما کمک کند تا بتوانید قسمت‌های اضافه شده به این نرم‌افزار را شناخته و آنها را نیز فرا بگیرید.
شاید برایتان جالب باشد اگر بدانید که نام Revit در واقع از واژه‌ی Revitalization و به معنای «زندگی بخشی» گرفته شده است. اما از نظر تاریخی، اولین نسخه‌ی رویت در سال ۱۹۹۷ طراحی و بعدها نیز طرح توسعه‌ی آن با سرعت پیگیری شد. البته نام این نرم‌افزار از همان ابتدا، رویت نبود. Charles River اسمی بود که ابتدا توسط Leonid Raiz و Irwin Jungreis برای جد پدری رویت، که نرم‌افزاری برای طراحی پارامتریک ساختمان طراحی شده بود، انتخاب گردید و از همان ابتدا نیز به‌دلیل تأثیری که در مدلسازی اجزای ساختمان داشت، آموزش رویت نیز به یکی از اهداف اصلی مهندسین تبدیل شد تا بتوانند به بهترین شکل ممکن از این نرم‌افزار استفاده کنند.

یکی از اهداف مهم رویت از همان ابتدا این بود که بتواند بستری را فراهم کند تا تمامی متخصصین حوزه‌ی صنعت ساختمان، از معماران گرفته تا طراحان سازه و همچنین تأسیسات، بتوانند تمامی جزئیات یک ساختمان را در آن مدلسازی کنند تا در نهایت هم از نظر اجرا و هم از نظر کارفرما، بتوان یک مدل کامل و جامع را در این نرم‌افزار پیاده‌سازی کرد. به همین دلیل است که در ورژن‌های اخیر این نرم‌افزار، اگر چه هر یک از فیلدهای مهندسی ساختمان کار خود را در محیطی مجزا انجام می‌دهند، اما در نهایت همه‌ی آنها بر روی یک مدل کار می‌کنند.
به نظر می‌رسد به آنچه را که برای شروع توضیحات آموزش رویت و اهمیت آن نیاز داشتیم، رسیدیم. حالا می‌توانیم به قسمت بعدی این مقاله از وب سایت مجتمع آموزشی امیرکبیر رفته و نکات بیشتری را در مورد این نرم‌افزار بیاموزیم.

ویژگی‌های مهم آموزش رویت

آموزش رویت می‌تواند یک برگ برنده‌ی بسیار مهم برای مهندسینی باشد که در حوزه‌ی صنعت ساختمان فعالیت دارند. در ادامه، مزایای آموزش Revit را از دیدگاه مهندسین مختلف بررسی خواهیم کرد:

مزیت آموزش رویت برای مهندسین معماری

مزیت آموزش رویت برای مهندسین معماری

نرم‌افزار رویت را می‌توان ابزاری بسیار کاربردی برای مهندسین معماری دانست. این نرم‌افزار به مهندسین معماری کمک می‌کند تا پلان ساختمان را به‌راحتی و با سرعت بسیار زیاد به نمای سه بعدی تبدیل کنند و بعد از آن، بر روی جزئیات داخلی و خارجی ساختمان نیز کار کنند. با توجه به اینکه رویت نرم‌افزاری است که ابعاد و اندازه‌ها را به‌صورت ۱:۱، یعنی ابعاد واقعی در نظر می‌گیرد، می‌تواند دید بسیار مناسبی برای طراحی دقیق جزئیات ساختمان به متخصصین معماری دهد. به همین دلیل است که آموزش رویت یکی از مهم‌ترین کارهایی است که یک مهندس معماری برای ورود به بازار کار باید طی کنند.
معمولاً مهندسین معمار در دوره‌های آموزش رویت شرکت می‌کنند تا دو کار بسیار مهم را انجام دهند:

۱- آموزش رویت برای طراحی دکوراسیون داخلی

یکی از مهم‌ترین فاکتورهایی که باعث می‌شود تا آموزش رویت برای مهندسین معمار مهم شود، امکانات بی‌نظیری است که این نرم‌افزار در طراحی فضای داخلی ساختمان و دکوراسیون داخلی دارد. آبجکت‌های متعددی برای رویت طراحی شده است که می‌توانید از آنها برای دکوراسیون خود استفاده کنید. همچنین امکان طراحی آبجکت‌های پیچیده نیز با استفاده از نرم‌افزارهای دیگر و وارد کردن آنها به رویت وجود دارد. علاوه بر این، پلاگین قدرتمند Enscape نیز به شما کمک می‌کند تا بتوانید با رویت رندرهای فوق حرفه‌ای بگیرید و به این ترتیب، پرزنت قدرتمندی از طرح خود به نمایش بگذارید. اگر به اطلاعات بیشتری در مورد رویت معماری نیاز دارید، این مقاله از وب سایت امیرکبیر را از دست ندهید.

۲- آموزش رویت برای طراحی نمای ساختمان

یکی دیگر از مواردی که با استفاده از آموزش رویت می‌توانید به آن دست پیدا کنید، طراحی نمای ساختمان است. همان‌طور که فضای داخلی ساختمان باید بر اساس اصول و ضوابط معماری و زیبایی‌شناسی طراحی شود، همین موضوع را نیز برای نمای ساختمان داریم.
نمای ساختمان ویترین جایی است که در آن زندگی یا کار می‌کنید و حالا دیگر به لطف آموزش رویت، می‌توانید قبل از ساخت، طرح نهایی نمای ساختمانتان را مشاهده و در صورت نیاز، آن را اصلاح کنید.

مزیت آموزش رویت برای مهندسین سازه

مزیت آموزش رویت برای مهندسین سازه

یکی دیگر از رشته‌هایی که در صنعت ساختمان اهمیت زیادی دارد، سازه است و اتفاقاً مهندسین سازه نیز می‌توانند از آموزش رویت برای موارد مختلف و متنوعی استفاده کنند. به عنوان نمونه یکی از کارکردهای مهم آموزش Revit برای مهندسین سازه، قابلیت متره کردن متریالی است که در ساختمان از آن استفاده شده است.
نکته‌ی دیگری که در آموزش رویت برای مهندسین عمران باید در نظر داشته باشید این است که اصولاً باید سازه‌ای وجود داشته باشد تا مهندسین معماری و حتی مکانیک و برق با استفاده از آن پروژه‌های خود را پیاده‌سازی کنند. به‌عبارت دیگر هسته‌ی فایل شما، همان مدلی است که مهندس سازه آن را در نرم‌افزار رویت پیاده‌سازی می‌کند.
با توجه به اهمیت آموزش رویت برای مهندسین عمران، پیشنهاد می‌کنیم مقاله معرفی کامل نرم‌افزار رویت برای مهندسین عمران را نیز مطالعه کنید.

مزیت آموزش رویت برای مهندسین تأسیسات

مزیت آموزش رویت برای مهندسین تأسیسات

مهندسین مکانیک و برق که طراحی تأسیسات یک ساختمان را بر عهده دارند نیز به آموزش رویت نیاز اساسی دارند. توجه داشته باشید که وقتی می‌توان از رویت به‌عنوان یک نرم‌افزار جامع برای مدلسازی اجزای مختلف ساختمان استفاده کرد که همه‌ی فیلدها در آن مدلسازی شده باشد.
به‌عنوان نمونه، یکی از مواردی که مهندسین مکانیک با آموزش رویت مدل‌سازی آن را انجام می‌دهند، کانال‌های کولر است. اگر این المان‌ها به‌درستی و دقیقاً مشابه با همان چیزی که در واقعیت اجرا می‌شود مدل‌سازی شوند، کانفلیکت‌های احتمالی با آویز تیرهای سازه و یا کناف‌کاری‌هایی که مهندس معمار بعداً قرار است طراحی کند، کاملاً مشخص شده و قبل از ساخت، این موارد برطرف خواهد شد.
اجازه دهید تا یک تجربه‌ی شخصی را در این مورد بگویم؛ یکی از پروژه‌هایی که مسؤلیت طراحی سازه‌ی آن را بر عهده داشتم، یک دانشکده در یکی از دانشگاه‌های مطرح کشور بود.

آویز تیرها در این پروژه با توجه به بارها و طول دهانه، زیاد و در حد ۱۰۰ سانتی‌متر شده بود. بعد از مدل‌سازی دقیق تیرها، مشخص شد سینی کابل برق باید لزوماً از زیر تیر عبور کند و با توجه به فضایی که این المان نیاز داشت، فضای آزاد زیر تیر تا کف معماری، کمتر از حداقل‌های آیین‌نامه برای این فضا بود. در همان مقطع و قبل از اینکه کار برای اجرا به پیمانکار داده شود، مسئله حل شد و این همان چیزی است که فقط با آموزش رویت و مدل‌سازی دقیق تمامی اجزای ساختمان به آن دست پیدا خواهید کرد.
اگر مهندس مکانیک یا برق هستید، می‌توانید اطلاعات بیشتری در مورد کاربرد آموزش رویت در رشته‌تان را در مقاله‌ی معرفی کامل نرم‌افزار رویت برای مهندسین تأسیسات مطالعه کنید.

BIM و ارتباط آن با آموزش رویت

اگر تا اندازه‌ای در دنیای ساخت و ساز تجربه داشته باشید، حتماً نام ‌BIM به گوشتان خورده است. بسیاری از افراد، هنوز BIM را با Revit یکی می‌دانند؛ در صورتی‌که بین این دو، تفاوت‌های ساختاری وجود دارد. به‌عنوان نکته‌ی اولیه و برای ورود به این بحث، باید بدانید که آموزش رویت می‌تواند به‌عنوان یک راهکار برای BIM مطرح شود.

BIM چه هست و چه نیست؟

BIM چه هست و چه نیست؟

بهتر است اول بدانیم که ‌BIM چیست؛ این تعریف به شما کمک می‌کند تا ذهنیت دقیق‌تری هم نسبت به آموزش رویت به دست آورید. این واژه مخفف عبارت Building Information Modeling و به معنی مدلسازی اطلاعات ساختمان است. در واقع، BIM یک مفهوم کلی است.
BIM به شما کمک می‌کند تا اطلاعات دقیق ساخت را به‌دست آورید. در واقع هر اطلاعاتی که برای ساخت به آن نیاز دارید، در BIM وجود دارد و به همین دلیل است که نمی‌توان آن را محدود به یک نرم‌افزار، حتی به گستردگی نرم‌افزار رویت کرد.
BIM باعث می‌شود تا تمامی اطلاعات موردنیاز برای ساخت را در یک جا تجمیع کنید. بدین ترتیب هم دسترسی به این اطلاعات بسیار ساده‌تر می‌شود و هم امکان به اشتراک‌گذاری آن را نیز خواهید داشت. با این روش، میزان پرت مصالح پروژه نیز به طرز چشم‌گیری کاهش خواهد یافت.
اگر می‌خواهید اطلاعات کاملی را در مورد BIM و جزئیات مربوط به آن به دست آورید، می‌توانید مقاله‌ی BIM مجتمع آموزشی امیرکبیر را مطالعه کنید. هر آنچه که در این مورد لازم است بدانید، در این مقاله ارائه شده است.

ارتباط آموزش رویت با BIM

ارتباط آموزش رویت با BIM

نکته‌ای که در اینجا باید به آن بپردازیم این است که ارتباط BIM با آموزش رویت و این نرم‌افزار چیست. نکته اینجاست که برای دست پیدا کردن به مفهوم بیم، ابزارهای مختلفی وجود دارد و یکی از بهترین و مهم‌ترین آنها نیز نرم‌افزار رویت است. با آپشن‌های متعددی که رویت در اختیار شما قرار می‌دهد، به‌راحتی می‌توانید BIM را در پروژه‌ی خود پیاده‌سازی کنید.
البته اینکه می‌گوییم با آموزش رویت می‌توانید پیاده‌سازی BIM را به راحتی انجام دهید، نباید از اهمیت آموزش و کیفیت آن کم کند. در واقع شما با آموزش رویت به‌صورت صحیح و اصولی است که می‌توانید به درجه‌ای برسید که نسبت به تمامی مسائل BIM در پروژه‌ی خود اطلاع پیدا کرده و بتوانید آنها را پیاده کنید.
بنابراین همین‌جا و به‌عنوان یک توصیه‌ی مهم، حتماً در انتخاب پکیج آموزش رویت، نهایت دقت را به‌خرج دهید تا هم هزینه و هم مهم‌تر از آن، زمان خود را از دست ندهید. بهتر است سری به صفحه‌ی پکیج آموزش Revit مجتمع آموزشی امیرکبیر بزنید تا اطلاعاتتان در این خصوص تکمیل شود.

آموزش رویت برای ورود به بازار کار

آموزش رویت برای ورود به بازار کار

بیایید با هم روراست باشیم؛ ما انتظار داریم که از هر آموزشی که کسب می‌کنیم، بتوانیم منبع درآمد به‌دست آوریم. این موضوع برای آموزش رویت هم صادق است؛ درست مثل آموزش‌های دیگری که احتمالاً تا حالا طی کرده‌اید. یک سؤال مهم: آیا شده یک نرم‌افزار را بدون اینکه بخواهید از آن درآمد کسب کنید یاد بگیرید؟‌ به‌نظر می‌رسد شرایط اقتصادی فعلی، حتی اگر واقعاً به یادگیری علاقه هم داشته باشید، اجازه‌ی چنین کاری را به شما ندهد.
تمامی افرادی هم که قصد شروع آموزش رویت را دارند و از کارشناسان مجتمع آموزشی امیرکبیر درخواست مشاوره می‌کنند نیز دغدغه‌ی اصلی‌شان همین است. آنها یک سؤال مشخص دارند و آن هم این است که آیا با آموزش Revit می‌توان وارد بازار کار شد یا خیر؟
پاسخ این سؤال، البته به سادگی خودِ پرسش نیست. در واقع اگر بخواهیم واقع بینانه به مسئله نگاه کنیم، باید بدانیم که آموزش یک نرم‌افزار به تنهایی نمی‌تواند باعث شود تا شما به بازار کار وارد شوید؛ خواه آموزش رویت باشد یا هر نرم‌افزار دیگری؛ که اگر این‌طور بود، افراد زیادی هستند که قبل از شما آموزش Revit را گذرانده‌اند اما هیچ‌گاه در بازار کار، جایگاهی پیدا نکرده‌اند.
شاید بهتر باشد این‌طور بگوییم که آموزش رویت می‌تواند شرط لازم برای استخدام باشد، اما قطعاً شرط کافی نیست. شما باید توانایی‌های مختلف دیگری هم داشته باشید تا بتوانید به‌عنوان یک نیروی متخصص و مؤثر وارد یک شرکت ساختمانی شوید.
من همیشه برای دانشجویان خودم، یک مثال خیلی ساده می‌زنم. یک رودخانه با عمق زیاد را در نظر بگیرید و فرض کنید که جریان این رودخانه، همان بازار کاری است که سعی دارید وارد آن شوید. عمق این رودخانه سه سطح دارد. پایین‌ترین سطح، همان جایی است که هیچ جریانی در آن نیست. اینجا جای همان افرادی است که نه در دانشگاه موفقیت چشمگیری کسب کرده‌اند و نه بعد از آن تلاش کرده‌اند تا این نقص را جبران کنند. این افراد تا زمانی‌که در این موقعیت قرار دارند، نباید و نمی‌توانند به‌دنبال کاری باشند.
قسمت وسطی رودخانه، محل افرادی است که جسته و گریخته، نکاتی را آموخته‌اند. ممکن است در دوره‌های آموزش رویت یا نرم‌افزارهای مختلف دیگر هم شرکت کرده، اما هنوز به آن درجه از پختگی نرسیده باشند. تعداد افرادی که در این سطح قرار دارند، به‌شدت زیاد است و فقط کافی است تلاش بیشتری کنند تا به بالاترین سطح ممکن برسند که البته متأسفانه، خیلی از این افراد از این موضوع خبر ندارند که تا پیروزی، راه زیادی نمانده!
قسمت بالایی که جریان در آن به‌شدت زیاد است، محل متخصین واقعی است؛ افرادی که فقط به آموزش رویت بسنده نکرده و مهارت‌های نرم و سخت خود را همزمان با هم ارتقا داده‌اند. اگر بتوانید به این جایگاه برسید، این شما نیستید که به‌دنبال کار می‌گردید؛ کار به‌دنبال شما خواهد آمد. افرادی که با تلاش خود و البته آموزش صحیح، به این درجه می‌رسند، همان افرادی هستند که آنقدر کار برایشان وجود دارد که دیگر همه‌ی پروژه‌ها را قبول نمی‌کنند؛ گلچین می‌کنند و بهترین پروژه‌ها را انتخاب می‌کنند.
خوشبختانه روش رسیدن به این جایگاه، نه آنچنان مبهم است و نه سخت؛ آن هم با وجود تمامی منابعی که می‌توانید از آنها برای رسیدن به هدف خود استفاده کنید. در قسمت‌های بعدی این مقاله از وب سایت مجتمع آموزشی امیرکبیر، در این مورد بیشتر با شما صحبت خواهیم کرد. همچنین اگر می‌خواهید در مورد نحوه‌ی مهاجرت پس از آموزش رویت اطلاعات کسب کنید، حتماً مقاله‌ی مهاجرت با رویت را مطالعه کنید.

نکاتی بسیار مهم در انتخاب پکیج آموزش رویت

نکاتی بسیار مهم در انتخاب پکیج آموزش رویت

اگر قسمت قبلی را خوب مطالعه کرده باشید، حالا دیگر می‌دانید که هر آموزش رویت نمی‌تواند شما را به نقطه‌ای برساند که با اطمینان بگویید نکات لازم برای ورود به بازار کار را یاد گرفته‌اید. شما باید در انتخاب پکیج آموزش Revit کاملاً با وسواس و حساسیت رفتار کنید؛ آن هم با وجود پکیج‌ها و دوره‌های متعدد و مختلفی که در بازار وجود دارد و با رنگ و لعاب زیادی هم تبلیغ می‌شوند. در ادامه‌ی این مقاله از وب سایت مجتمع آموزشی امیرکبیر به شما خواهیم گفت که چه نکاتی را رعایت کنید تا بهترین پکیج آموزشی Revit را انتخاب کنید.

۱- با آموزش رویت به‌صورت مجازی کنار بیایید

اولین نکته، قبل از اینکه به نکات فنی‌تر بپردازیم، کنار آمدن با سبک آموزش مجازی و آفلاین است. این سبک از آموزش اگر چه ممکن است برای افرادی که با کلاس درس سازگاری بیشتری دارند، خسته کننده باشد اما آنقدر مزیت دارد که اصرار کنیم با تمام سختی‌های آن کنار بیایید. به این فکر کنید که هر وقت و هر چند بار که بخواهید می‌توانید آموزشتان را ببینید. به این فکر کنید که حتی اگر بعداً هم موردی را از یاد بردید، به‌راحتی می‌توانید به آموزشتان بازگردید و مورد را رفع کنید. حالا که توانستید این موارد را در نظر بگیرید، احتمالاً آموزش رویت به‌صورت پکیج هم برای رسیدن به هدف‌هایی که دارید، تأثیر بیشتری خواهد داشت.

۲- آموزش رویت را به‌صورت پروژه‌ محور بیاموزید

یکی از اولین و مهم‌ترین فاکتورها برای انتخاب دوره‌ی آموزش رویت، چه به‌صورت حضوری و چه پکیج، پروژه محور بودن آن است. مسلماً هیچ کارفرمایی از شما نخواهد پرسید که فلان ابزار در کدام منو قرار دارد. شما باید بتوانید یک پروژه‌ی کامل را با نهایت جزئیات و در کوتاه‌ترین زمان ممکن انجام دهید؛ همین! و این جز با آموزش پروژه محور به‌دست نخواهد آمد.

۳- آموزش رویت باید به شما دید معماری دهد

نکته‌ی دیگری که در انتخاب پکیج آموزش رویت مهم است، دیدی است که به شما در حوزه‌ی معماری می‌دهد؛ البته اگر قصد انتخاب پکیج آموزش Revit آرکیتکچر را داشته باشید. به‌عبارت دیگر، شما باید با قوانین و مقررات معماری که برخی از آنها را می‌توانید در نویفرت و برخی دیگر را در مقررات ملی ساختمان یا استانداردهای دیگر پیدا کنید، آشنا شوید و چه جایی بهتر از پکیج آموزشی رویت که قرار است به‌صورت پروژه محور شما را با این نرم‌افزار آشنا کند؟

4- آموزش رویت بهتر است با مدرک فنی و حرفه‌ای باشد

نکته‌ی دیگر اینکه برای اینکه رزومه‌تان پربارتر باشد، بهتر است یک مدرک از نرم‌افزارهایی که بلد هستید در رزومه‌تان قرار دهید و با توجه به اینکه مدرک سازمان فنی و حرفه‌ای از اعتبار بسیار بالایی برخوردار است، بهتر است در انتخاب پکیج آموزش رویت دقت کنید که مرکز آموزشی انتخابی شما زیر نظر این سازمان باشد تا بتوانید این مدرک را نیز دریافت کنید.

جمع‌بندی نکات آموزش رویت

آموزش رویت از جمله‌ دوره‌هایی است که برای رشته‌های مهندسی ساختمان در هر فیلدی، چه معماری، چه سازه و تأسیسات، لازم و ضروری است. این مقاله از وب سایت مجتمع آموزشی امیرکبیر را به توضیحات کاملی در خصوص این نرم‌افزار اختصاص دادیم تا بتوانید با دیدی مناسب، نسبت به انتخاب پکیج آموزش Revit اقدام کنید.

سؤالات متداول در مورد آموزش رویت

سؤالات متداول در مورد آموزش رویت

۱- آیا با آموزش رویت می‌توان وارد بازار کار شد؟

بله. آموزش رویت به‌صورت تخصصی، می‌تواند برگ برنده‌ی شما برای ورود به بازار کار در حوزه‌ی صنعت ساختمان باشد.

۲- پکیج آموزش رویت امیرکبیر چه مزایایی دارد؟

پکیج آموزش رویت مجتمع آموزشی امیرکبیر کاملاً پروژه محور است. همچنین امکان دریافت مدرک فنی و حرفه‌ای نیز پس از پایان دوره وجود دارد.

۳- در انتخاب پکیج آموزش رویت باید به چه نکاتی توجه کرد؟

پروژه محور بودن آموزش، اعتبار مرکز ارائه دهنده و همچنین امکان دریافت مدرک، از جمله نکات مهمی است که باید در انتخاب پکیج آموزش رویت، در نظر داشته باشید.

Eamirkabir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *