×
×
خانه » مقالات سایت » بادگیرها
01 مرداد 1398

بادگیرها

بادگیرها

بادگیرها از طریق استفاده ی حداکثر از باد و خورشید،سهم عمده ای در طراحی پایدار را به خود اختصاص دادند.بادگیرها از طریق بهره برداری ماهرانه از منابع تجدید پذیر،در ساختمان های مدرن که معمولا سیستم های تهویه مطبوع یا مکانیکی در آنها نقش بیشتری دارند،امکان تهویه ی طبیعی را فراهم نمایند.بادگیرها از طریق مکش باد ناشی از فشار هواهای متفاوت در سطوح بالا و تهویه ی ساختمان در تراز های پایین کار می کنند.بادگیر ها اصولا باد را هدایت می کنند و حرارت را کاهش می دهند و می توانند علاوه بر هدایت باد سیستم کمکی خورشیدی نیز باشند.

بادگیر ها همچنین کمال تهویه ی سطح پایین مبتنی بر هواکش یا پنجره هستند.آنها به جای کنترل کننده ی تهویه در سطوح بالا به کار میروند و در رابطه با فشار باد دارای مزایایی هستند و در حال حاضر تغییر ناپذیر می باشند.در نتیجه ی شکل و موقعیت بادگیر ها،معمولا باد از هرجهت و با هر سرعتی که بوزد از طریق تعدیل کننده ها جذب می شود.

بادگیر ها در ساختمان های با نقشه ی عمیق می توانند بجای پنجره های هواکش جانبی،ابزار های مفیدی برای تهویه زیاد باشند.میزان تهویه انها نیز میتواند به اسانی کنترل شود و با دیگر راهبرد های تهویه مانند اثر دودکشی ادغام شود.از اینرو باد و خورشید می توانند به منظور کاهش تقاضای استفاده از سیستم های تهویه ی مکانیکی با هم پیوند داده شوند.

در این خصوص بادگیر ها در میان معماران سبز عمومیت یافته اند و نمود آنها بر روی بام یک ساختمان(مثلا در خانه ی پورت کولیس در لندن اثر مایکل هاپکینز و شرکا) یک اشاره ی قطعی بر راهبرد تهویه ی طبیعی است.

بادگیر ها معمولا از داخل به دو بخش تقسیم شده اند:یک بخش برای هوای ورودی و دیگری برای هوای خروجی.جریان هوای خروجی یک فشار منفی یا منطقه ی مکشی در یک طرف دیگر به وجود می آورد و در این هنگام فشار در طرف دیگر متعادل می شود.در نتیجه هوا به درون ساختمان هدایت می شود و از طریق تعدیل کننده های سقفی کنترل می شود.

بادگیر ها میتوانند با نورگیر ها ترکیب شوند،سیستمی که از طریق لوله ی خورشیدی نقره ای قرار داده شده بر مرکز سطح مقطع بادگیر موجب ورود طبیعی نور به ساختمان می شود.این سیستم دارای مزیت رساندن نور و تهویه ی طبیعی به طور همزمان است و یک فناوری مفید برای ساختمان های با پلان های عمیق به شمار می آید.

از آنجا که بادگیر ها به هیچ نیرویی برای حرکت هوا نیاز ندارند در مجموع بار انرژی تهویه یا سیستم تهویه مطبوع تا حد زیادی کاهش می یابد.

جهت دیدن دوره های آموزشی به سایت مجازی Eamirkabir.com  مراجعه کنید.

Eamirkabir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *